Karine Caimo

Digital (analytics) addict

De ‘klik hier’ mentaliteit

Klik hier

Het geraakt er maar niet uit: de ‘klik hier’ en ‘lees meer’ call to actions op allerhande websites. Ik word er zo moedeloos van. Marketingdepartementen, designers en copywriters trappen steeds in de val bij gebrek aan originele linkteksten. Als er op een knop ‘klik hier’ staat heb ik al geen zin meer om nog te klikken. Je zou dus beter kunnen schrijven ‘klik hier absoluut niet’, het zou volgens mij de nieuwsgierigheid extra kunnen stimuleren en de CTR zou er dus wel bij varen.

Waarom mogen je links NOOIT ‘klik hier bevatten? Smashing magazine schreef er al een eeuwigheid geleden een artikel over.

 

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2021 Karine Caimo

Twitter Facebook LinkedIn Instagram