Karine Caimo

Digital (analytics) addict

What the hell is IBP?

IBP = Internet Broker Project

Portima, de IT-partner voor makelaars en verzekeringsmaatschappijen, en Brocom, de organisatie die zorgt voor de promotionele ondersteuning van de makelaars, ontwikkelden in 2010 een online catalogus van verzekeringsproducten van de verschillende verzekeringsmaatschappijen. Elke verzekeringsmaatschappij is er verantwoordelijk voor om zijn eigen productbeschrijvingen in deze catalogus up to date te houden zodat deze gebruikt kunnen worden binnen de websites van de makelaars.

Waarom linken makelaars dan niet rechtstreeks naar de websites van de verzekeringsmaatschappijen om meer informatie te geven over de producten die ze verkopen? Waarom al dit dubbel werk? Daar zijn meerdere redenen voor:

  1. De makelaar is een onafhankelijke. Als je met een bepaalde behoefte bij hem aanklopt zoekt hij de beste verzekering die voldoet aan jouw noden en probeert hij daarvoor de meest concurrentiële prijs te verkrijgen bij de verschillende maatschappijen met wie hij werkt. Ondertussen wil hij deze klant niet online kwijtspelen. Als hij dus op zijn website linken naar productinformatie plaatst wil hij niet dat de klant verdersurft naar de website van de maatschappij en daar via de leadgenerator bij een andere makelaar een offerte aanvraagt.
  2. De makelaar heeft geen tijd om alle algemene voorwaarden, banners, links naar productfiches op zijn website te plaatsen. Hij heeft dus nood aan een geautomatiseerd systeem dat dit voor hem doet op zijn eigen website. Dit systeem heet IBP. Op basis van xml-feeds wordt de content op de juiste plaats op zijn website getoond. Is er een nieuwe campagne dan verschijnt er een nieuwe banner, zijn er nieuwe algemene voorwaarden dan wordt die pdf automatisch geüpdatet.

Enkele voorbeelden van zo een IBP productfiche binnen de IBP-minisites:

Bij AG Insurance:

IBP AG Insurance

Bij Vivium:

IBP Vivium

Bij AXA:

IBP AXA

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2021 Karine Caimo

Twitter Facebook LinkedIn Instagram