Karine Caimo

Digital (analytics) addict

What you see is what you get, of toch niet helemaal?

de ideale Rich text editor

Een rich text editor, of ook zo een tekst-box in een CMS waarin je tekst kan typen alsof je in een tekstverwerker bezig bent en die mooie html genereert die je browser in de frontend van je website perfect weergeeft. Ze noemen dat ook een WYSIWYG-editor (What You See Is What You Get). Het woord geeft aan wat de bedoeling zou moeten zijn, maar daar wringt het schoentje vaak. Probeer maar eens geneste lijstjes te maken zoals je dat in word gewoon bent, of plak misschien eens een tekst rechtstreeks vanuit word in die editor en bekijk dan de html ervan… niet schrikken want daar wordt je niet echt vrolijk van: span, p, inline styles, font, … als je dat er allemaal manueel uit moet vissen ben je uren zoet.

In Sharepoint is dat een drama, in Drupal is dat een drama en in Sitecore… bleek dat ook een drama.

TinyMCE rich text editor

TinyMCE rich text editor

Oké oké, in een klein bedrijfje met een 1 of 2 html-mensen die de website(s) onderhouden stelt dat zo geen problemen, maar in een groot bedrijf waar vele departementen samenwerken om zowel online als offline campagnes en content te produceren en niet iedereen die in het cms-systeem werkt een html-achtergrond heeft, is dat wél een probleem.

Word-documenten met track changes worden van marketing, naar copywriters, naar vertalers gestuurd en dan pas op de website geplaatst.

Kan je je voorstellen hoeveel tijd er verloren wordt met het invoeren van content? En dat in tijden dat content king is…

Sharepoint rich text editor

Sharepoint rich text editor

Hoeveel tijd wordt er wel niet verloren bij de opmaak van webpagina’s, hoeveel gevloek en getier als de editor niet mee wil werken omdat er nog ongesloten html-tags in de tekst staan?

Na wat te hebben rondgezocht op het www vond ik deze: CKEditor, leek wel vet zo op het eerste gezicht. Een beetje verder neuzen leerde me dat Adobe Marketing Cloud (AEM) gebruik maakt van deze editor. Test hem hieronder gerust uit en laat me weten wat je ervan vindt:

Hello world! This is the blog of Karine Caimo

Let’s test the nested list itemes here

  • apen
  • apen
    • apen
    • na

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2021 Karine Caimo

Twitter Facebook LinkedIn Instagram