Karine Caimo

Digital (analytics) addict

Alles op elektrische wieltjes: nieuwe urban mobility

Fietsen, elke dag fietsen, van en naar het werk, 10km heen, 10 terug. Voor mij betekent dat fris toekomen op het werk, genieten van de buitenlucht en zalig ontstresst thuiskomen na een lange dag op kantoor. Ik word helemaal gek in de auto: files, nooit weten hoe laat je zal toekomen en wat je onderweg tegen zal komen qua opstoppingen, roekeloze bestuurders en gefrustreerde lotgenoten. Ik kan het iedereen bij wie de afstand het toelaat aanraden de auto en/of het openbaar vervoer in te ruilen voor de fiets of een stukje af te leggen met de plooifiets of wie weet zelfs met behulp van 1 van de nieuwe elektrische vervoersmiddelen: monowheels, gyropodes, hoverboards of een elektrische step.

Ik weet het, velen verklaren me voor gek om me dagelijks als kwetsbare fietser te wagen in het Brusselse verkeer, maar als je weet waar en hoe je rijdt kan dat echt zonder problemen!

Bike for Brussels

Bike for Brussels

En toen kwam er plots de vraag van Vania, een geweldige collega die in het kader van een samenwerking tussen AG Insurance en het BIVV rond deze nieuwe elektrische micro-mobiliteit enkele adviserende filmpjes wou maken over dit thema. Ze vroeg me om als ‘actrice’ 1 dagje beelden te laten schieten opdat ze deze filmpjes konden beginnen monteren. Leuk natuurlijk! Mijn oude en nieuwe werkgever die samenwerken om een studie te realiseren over een thema dat me nauw aan het hart ligt, die kans ging ik niet laten schieten!

18/07/2017 was het dan zover: ik zou met de hulp van specialist Fred Bonus leren rijden op al deze leuke voortbewegingstoestellen! Tijdens de voorbereiding op de training, de training zelf en nadien op de openbare weg werd ik gefilmd en gefotografeerd. Helm op, knie, hand en elleboog-beschermers aan en oefenen maar! De monowheel was werkelijk de moeilijkste maar ook de leukste van allemaal, daarop had ik echt het gevoel te kunnen vliegen. 🙂

Fred Bonus

Fred Bonus

België is 1 van de weinige Europese landen waar je met 1 van deze toestellen niet op de openbare weg moet rijden maar waar je ook mee op de voetpad mag, zij het wel niet te snel natuurlijk.

Intussen heb ik de smaak te pakken en zou ik de monowheel-training bij Fred Bonus zeker willen volgen. Het is echt verslavend!

Enkele sfeerbeelden:

En dan… kwam in september het resultaat van een fijne filmdag:

Wat zijn deze nieuwe voortbewegingstoestellen? Kort lexicon van de nieuwe voortbewegingstoestellen door AG Insurance.

Nieuwe brand campaign AG Insurance

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2021 Karine Caimo

Twitter Facebook LinkedIn Instagram